Optometrie

Binnen ‘t Brillenhuys is er een onafhankelijke Optometrie praktijk. Hierin is Kees Euwijk als HBO-Optometrist werkzaam. Tevens is er een samenwerking met huisartsen en oogartsen in de regio. Dat dit bijdraagt aan de deskundigheid moge duidelijk zijn.

Als Optometristen leveren wij oogzorg op maat. Wij houden ons bezig met de zorg voor het oog in de ruimste zin van het woord. Het houdt dus niet op bij het vaststellen van de bij- of verziendheid. Ook het opsporen van afwijkingen of ziektes aan het oog behoren tot ons werkgebied.

Recentelijk is de meetruimte van ’t Brillenhuys ingericht met nieuwe apparatuur. Kees: “Wij konden met onze apparatuur al het netvlies aan de binnenkant van het oog bekijken. Daarvan zagen we altijd alleen de oppervlakkigste laag. Maar het netvlies bestaat uit tien lagen. Voor preventieve zorg is het van belang te weten hoe die andere lagen eruit zien. Met de 3D OCT-scan brengen we alle facetten van de buitenkant en de binnenkant van het oog, waaronder die verschillende lagen op microscopisch niveau, op groot scherm in beeld. We maken een onderscheid bij wat we zien: is dit pluis of niet-pluis? Als het er niet-pluis uitziet, verwijzen wij naar de huisarts, die een doorverwijzing naar de oogarts zal regelen. Alle gegevens worden digitaal opgeslagen, verwerkt en zonodig doorgestuurd. Uiteraard met uw goedkeuring. Ons meetsysteem is gekoppeld aan alle oogartsen in heel Nederland. Zo kunnen wij een tele-consult aanvragen en de oogarts kan meekijken. Als professionals spreken wij hun taal en het onderzoek hoeft in het ziekenhuis niet meer te worden overgedaan.”
De OCT-scan wordt uitgevoerd op verzoek van de huisarts of bij vastgestelde risicopatiënten. In  beide gevallen wordt het onderzoek door de zorgverzekeraar vergoed. Er zijn geen wachttijden en voor onderzoek hoeft men dus ook niet meer naar het ziekenhuis, het kan dicht bij huis worden uitgevoerd.
U kunt bij ’t Brillenhuys terecht met algemene oog- en zichtklachten, met droge of tranende ogen, bij ontwikkeling van staar, voor diabetescontrole, controle op maculadegeneratie en glaucoom, voor CBR-keuring en alle andere oog-vragen. 
 
't Brillenhuys heeft gratis parkeerplaatsen voor de deur.  
Hugo de Grootstraat 26, Drunen; 0416-322213. www.brillenhuys.nl