Prismabrillen

De werkbril met prisma's helpt u hierbij

Heeft u wel eens last van een stijve nek, pijn in de rug of pijn in de schouders? Nee?
ln dat geval willen wij u vragen de brochure aan een collega te geven. Hij of zij zal dit probleem waarschijnlijk wel herkennen. 65% van de tandartsen heeft klachten van het houdíngs- en bewegingsapparaaat voornamelijk nek, rug en schouders doordat zij in een overbelaste houding werken. Tot op heden kon hier weinig aan gedaan worden, maar daar is verandering in gekomen.
 

Eerst de juiste werkhouding, daarna de juiste optiek
Zodra u de Optergo werkbril met prisma's geprobeerd heeft. merkt u het verschil direct. De bril met uw eigen sterkte, gecombineerd met prisma's. Dit betekent dat u in een correcte werkhouding kunt zitten, zonder uw nek ver voorover te buigen of uw ogen te vermoeien. U kunt in een rechte positie blijven zitten en toch het hele werkveld overzien tijdens de behandeling van uw patiënt. Het geheim is dat het ontwerp van de werkbril met prisma's gebaseerd is op een correcte werkhouding, in veel gevallen anders dan dat u nu zit tijdens het werk. En daarmee zijn wij uniek op dit gebied.

Perfecte oplossing
Nu vraagt u zich waarschijnlijk af, hoe de werkbril met prisma's ontstaan is. Joseph Wouters, onderzoeker en specialist op het gebied van ergonomie bij tandartsen, is al jaren bezig met het oplossen van problemen omtrent het hoge aantal klachten bij tandartsen. Hij ontwikkelde een hulpmiddel om een optimale werkhouding te kunnen innemen, waarmee een tandarts in een goede houding kan werken. In samenwerking met Optergo is een unieke bril met ingebouwde prisma's ontworpen waarmee de tandarts in deze juiste houding kan zitten en waarmee klachten voorkomen kunnen worden. De 0ptergo werkbril met prisma's was geboren!

Meer dan alleen een bril
De 0ptergo werkbril met prisma's is niet alleen een bril; er zit een heel concept achter om de tandarts zich beter te laten voelen. De basis hiervoor, zoals we al eerder hebben uitgelegd, is een correcte werkhouding. Vanuit dit uitgangspunt werken onze speciaal opgeleide en gecertificeerde kenniscentra, wanneer zij een individuele werkbril met prisma's voor u aanmeten. Hierbij wordt rekening gehouden met uw zithouding, individuele werkafstand en gezichtsvermogen. Vervolgens wordt de werkbril met prisma's op maat voor u gemaakt, waarbij u kunt kiezen voor een standaard werkbril of een werkbril met een loepsysteem.
 

HOE IS DIT MOGELIJK?

Prisma techniek bied niewe perspectieven
Wanneer u in de best mogelijke werkhouding zit. kunt u uw werk als tandarts niet behoorlíjk zien. U zult altíjd gedwongen worden uw nek te buigen in een hoek die ergonomisch niet verantwoord is of uw oogbollen te ver naar beneden te roteren wat oogvermoeídheid oplevert. Deze problemen kunnen opgelost worden, door het voorwaarts verschuiven van het beeld met behulp van de moderne prismatechniek van Optergo.

Unieke optiek
Bij de werkbril met prisma's wordt het licht doormiddel van een prisma in een anderehoek gebracht. Het resultaat is een beeldverschuiving; hoe groter de werkafstand, hoe groter deze verschuiving. Dit betekent dat u uw hoofd in een hoek van 2O' - 25' buigt. Uw hoofd blijft dus binnen de gestelde grenzen (NEN-ISO 11226), terwijl u toch in de mond van de patiënt kunt kijken. Een doeltreffende oplossing voor tandartsen!

Niet zomaar een bril
We hebben niet alleen een uniek optisch systeem 0ntwikkeld, we zijn zelfs een stap verder gegaan. De kunststof glazen zijn krasbestendig en superontspiegeld, in overeenstemmming met de laatste technologieën. Het frame van de werkbril met prisma's is vervaardigd uit hoge kwaliteit titanium, is bestand tegen verbuiging en is super licht. Confortabel gemaakt om de hele dag tijdens uw werk te kunnen dragen.

Werkt u met een bril met vergrotende loepen?
Bij het gebruik van een traditionele vergrotingssysteem worden de details versterkt, maar zit u vaak niet in een correcte werkhouding. Het 0ptergo loepen systeem geeft u de mogelijkheid om in een juiste werkhouding met een groot gezichtsveld alle details te kunnen waarnemen. Het 0ptergo loepensysteem is ook voorzien van prisma's en geeft een onovertroffen beeld op de juiste,individuele werkafstand.
Toch adviseren wij u het loepensysteem alléén te gebruiken indien u met de werkbril met prisma's, waarbij uw individuele werkafstand wordt berekenend en ingeslepen, vergroting nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het werken in een wortelkanaal of als kleine details moeten worden gezien.

Kun je écht precisiewerk verrichten bij gebruik van een Optergo werkbril met prisma's?
Ja, dat kan!
Een juist aangepaste werkbril met prisma's, voorzien van glazen die geslepen zijn op de voor u exacte werkafstand, laten in de praktijk zien dat de behoefte aan een vergroting een stuk minder is.