Contactlenzen

CONTACTLENZEN dragen is voor iedereen mogelijk.
De juiste contactlenzen aanmeten is maatwerk!
Voor het eerst contactlenzen? Voor de meting van contactlenzen zijn meer gegevens nodig dan alleen de sterkte. De bolling van uw oog is van belang voor het draagcomfort, ieder oog heeft een ander bolling, de één wat platter en de ander wat boller. Contactlenzen aanmeten is dus altijd maatwerk. Aangezien ieder oog anders is zal de contactlensspecialist alles precies opmeten en u een gedegen advies geven over de mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten.

Bij ‘t Brillenhuys krijgt u, of u nu kiest voor “harde”vormvaste lenzen of zachte contactlenzen van welk type dan ook, altijd eerst de lenzen op proef. Zou het dragen van lenzen u toch niet bevallen, dan krijgt u het volledige aankoopbedrag van de lenzen terug. U betaalt dan slechts de aanpaskosten. Informeer eens even naar de mogelijkheden.

Op het gebied van contactlenzen beperkt de keus zich allang niet meer alleen tussen hard en zacht. Dankzij de nieuwste technieken zijn er vandaag de dag lenzen aan te meten met een dubbelfocus functie, UV bescherming, cilindrische correctie, dag en nacht dragen en gekleurde contactlenzen. De lensdrager van nu heeft bovendien de mogelijkheid om zijn lenzen per jaar, per halfjaar, per maand, per week en zelfs per dag te vervangen.

Daglenzen

Met daglenzen draagt u elke dag nieuwe contactlenzen. Het voordeel is dat u daglenzen niet hoeft te reinigen, af te spoelen en te desinfecteren. Daglenzen hebben een optimaal zuurstofdoorlaatbaarheid. Deze lenzen zijn heel geschikt om af te wisselen met een bril.

Maandlenzen

Bij ’t Brillenhuys heeft u keuze uit verschillende maandlenzen. Sferische, asferische, cilindrische.

Multifocalelenzen

Door een onzichtbare overgang van sterkte in het centrum van de contactlens naar de sterkte in de rand, is het mogelijk om alle afstanden goed te kunnen zien; veraf, dichtbij maar vooral ook uw computer. Uw hersenen krijgen de verschillende beelden voor veraf, lenzen en tussenafstand gezamenlijk aangeboden en hebben het voor het kiezen. Doordat de contactlenzen rondom symetrisch zijn is er geen boven of onderzijde van de contactlens en is de lens comfortabel dun. De multifocale lenzen zijn zowel in vormstabiele- als zachte uitvoering verkrijgbaar.

Bifocale contactlenzen

Bij bifocale contactlenzen is een scheiding in de lens aanwezig die de lens verdeelt in een vertedeel aan de bovenzijde en een leesdeel aan de onderzijde. Doordat u óf door het vertedeel kijkt óf door het leesdeel, zijn de visuele prestaties zuiverder en kunnen ook sterke leescorrecties goed worden gecombineerd met de vertesterkte. De bifocale lenzen worden vooral toegepast bij vormstabiele lenzen.

Silicone Hydrogel lenzen

Silicone Hydrogel lenzen zijn zachte lenzen, dun en flexibel. Hierdoor voelen ze meteen vanaf het begin comfortabel aan en laten zes keer meer zuurstof door dan de conventionele lens. In theorie is het mogelijk deze permanent te dragen, of dat ook voor uw ogen geschikt is, beoordelen wij graag. De gezondheid en veilig lenzen dragen staat bij ons centraal.

Harde contactlenzen

Harde lenzen worden tegenwoordig vormstabiele lenzen genoemd. De lenzen zijn gemaakt van een kunstof dat zuurstof doorlaat en drijven op de traanfilm van het hoornvlies. Het voordeel van vormstabiele lenzen is dat bijna alle sterktes en oogafwijkingen gecorrigeerd kunnen worden. Ook is gezichtsscherpte vaak nauwkeuriger af te stellen dan bij zachte lenzen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn vormstabiele (‘harde’) contactlenzen die u draagt tijdens het slapen. Door de speciale lensvorm worden uw ogen platter gemaakt. Sterktes tot ongeveer -4,5 kunnen hiermee gecorrigeerd worden, zodat u overdag optimaal kunt zien zonder lenzen en zonder gedoe!

Gekleurde lenzen

Kleurlenzen zijn contactlenzen waarmee u uw oogkleur kunt versterken of zelfs helemaal kunt veranderen. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.